Anmäl dig - klimatkatastrofen eskalerar som fan


Fyra fucking grader

Har vi redan låst in 4 °C ?

4 grader betyder att halva jorden blir obeboelig och miljarder människor kommer dö. Vi är mitt i en brutal klimatkatastrof som kan utrota oss. Miljarder klimatflyktingar. Konflikter om vatten och mat. Ett ofattbart lidande.

Återställ Våtmarker går in i en ny fas

Nytt arbete väntar!

  • Vi kommer genomföra många träningar i fredligt motstånd. Vi genomför träningar som är 1 eller 2 dagar långa. Många som gått våra träningar säger att det varit en livsomvälvande upplevelse.

  • Vi kommer hålla många föreläsningar om Återställ Våtmarker och om vår vision.

  • Vi kommer regelbundet arrangera långsamma störiga Slow Walks.

Anmäl dig! När ni blir tillräckligt många i din stad, minst 10 stycken, kommer vi ut till er. Du kan också dra ihop en grupp på minst 10 och maila oss: vatmarker@protonmail.com

Vi växer och behöver många volontärer! Vill du jobba med Återställ Våtmarker finns det jobb för dig!

Vi kommer fortsätta vara den mest radikala klimatrörelsen i Sverige.

Vår jord brinner upp

Sitt på motorvägen! Det är det fullständigt moraliskt rätta att göra.

Vi har alla ett förbannat ansvar att sitta ner på motorvägarna och störa och med våra kroppar “skrika” att vi inte accepterar denna slakt på allt levande på vår jord. Vi har fått fullständigt nog av makthavare som skiter i våra liv. Vi måste alla vakna upp och inse realiteten av den katastrof, den fullständiga kollaps av ekosystem, som vår civilisation och vårt samhälle står inför: politiskt, ekonomiskt och socialt.

Vi måste med våra kroppar skrika: VAKNA för fan!

Det handlar om våra barns framtid. Dina barn. Världens barn.

Klimatkatastrofen är det största brottet mot mänskligheten någonsin. Makthavare och företag tar sig rätten att våldföra sig på våra grundläggande rättigheter till liv.

“This is a call to arms. So if you feel the need to glue yourself to a motorway or blockade an oil refinery, do it"
- Bill McGuire, emeritus professor i geophysical and climate hazards vid University College London, citat från The Guardian.

Bara vi kan rädda oss själva

Politikerna fortsätter sitt dödsprojekt. Utsläppen ökar och människor dör. Bara vi kan rädda framtiden åt våra egna och världens barn. Från och med denna dag vänder vi oss till dig, inte till politikerna. Vi befinner oss i ett politiskt haveri. Vi har ingenting mer att säga till makthavare som sviker och förråder människorna och livet på jorden.

Vi alla måste skapa en demokrati av och för oss. Och för allt det vi älskar på vår jord. Tiden är nu för genomgripande förändringar.

Vi har gjort det politikerna vägrade att göra. Vi har återställt naturen. Vi har grävt och proppat igen diken och återställt våtmarker. Staten valde att häkta oss, valde att häkta dem som gjorde det allra enklaste för att ta det första steget för att minska koldioxidutsläppen.

Gatan är platsen för förändring så som historien tidigare alltid visat. Vi går ut på de största gatorna. Bara de största vägarna är stora nog för den förändring som måste till. Vi sitter där för att vi har en berättelse att berätta - en berättelse om hopp. Vi tänker skapa ett gemensamt demokratiskt palats - ett medborgarråd där folket i autentiska och ärliga samtal tar fram den klimatplan som skapar precis det samhälle vi vill leva i. Ett samhälle där vi lever i harmoni med varandra och den natur vi ovillkorligen behöver för att överleva.

Rättvisan kommer segra till slut, glöm aldrig det.Häng med! Anmäl dig här i formuläret!

Från djupet av vårt hjärta, tack för att du engagerar dig!