Skriv upp dig på ett skift på aktionsdagen!

Med vår aktion Framtiden eller Flyget kommer vi att protestera mot de orättvisa stödpaketen och subventionerna som går till flygbranschen och kräva att flygtrafiken inte tillåts återgå till samma höga nivåer som innan coronakrisen. Vi vill också en gång för alla stoppa planerna på att bygga ut Arlanda för ökad flygtrafik. Därför kommer vi snickra ihop ett protest-bygge tillsammans vid Arlanda och vi vill att du hänger med!

Så här funkar stafettaktionen:

Vår plan är att mindre grupper kommer till platsen i skift för att bygga och demonstrera tillsammans. Protest-bygget kommer att växa och växa, men folksamlingen som är på aktionsplatsen blir inte större än ca 20 personer eftersom deltagarna löser av varandra, som i en stafett. Alla deltagare behöver därför skriva upp sig på varsitt skift så att det inte blir för mycket folk på området samtidigt. Allt för att undvika smittspridning.

På plats på aktionsdagen kommer funktionärer att möta upp er för en genomgång och visa vägen till bygg-ytan. Läs gärna vår FAQ för aktionsdeltagare.

Obs! För att stafettaktionen ska fungera är det viktigt att du kommer den tid du skrivit upp dig. Om du får förhinder eller vill byta skift, kontakta oss som håller i aktionen på flyglarmarlandahemsida@gmail.com.

Om du är anmäld som funktionär behöver du inte skriva upp dig på ett skift eftersom du redan är medräknad i maxantalet på 50 personer.

Vilket skift ska jag välja?

Bestäm dig först om du vill vara på aktionen i 4 eller 6 timmar. Kolla sedan om det finns en plats ledig på skiftet. Vi kommer att redigera i formuläret här på Action Network varje kväll så att du ser vilka skift som redan är fulla.  

Om du har vänner som du gärna vill protestera tillsammans med är det bra att kolla vilket skift de ska på, så att ni kan träffas på aktionsdagen. Det går också bra att lära känna nya aktivistkompisar på aktionen ;)

Här är en beskrivning av ungefär vad som händer vid de olika skiften:

Första 4 h skiftet (kl 9-13): Nu tar vi över aktionsområdet! Som först ut på morgonen är du med och ser till att stommen för protestbygget kommer stadigt på plats.

Andra 4 h skiftet (13-17): Vid det andra skiftet börjar vårt byggnadsverk ta form, vi kan skymta gaten till en hållbar framtid. Ta med bästisen, brorsan och barnen för nu ryter vi ifrån mot flygindustrin.

Tredje 4 h skiftet (17-21): Vid det tredje skiftet kommer gruppen som spikar på de sista brädorna och finputsar måleriet. Hoppar vi på flyget igen, en enkelbiljett till klimatkrisen, eller törs du checka in vid gaten till framtiden?

Första och andra 6 h skiften (9-15, respektive 15-21): 6-timmarsskiften är parallella med 4-timmarsskiften, men är för dig som har lite svårt att slita dig från vårt protestbygge och vill stanna längre tid.

Du som kommer ut på kvällen får chansen att beundra protest-bygget i sin fulla färdigbyggda prakt. Protesten och samtalen som pågått under dagen fortsätter, och vem vet, vi ägnar kanske kvällen åt att smida planer för hur vi tillsammans ska störta fossilkapitalismen och bygga ett hållbart, solidariskt samhälle, mer motståndskraftigt mot kriser.

Den färdigbyggda gaten blir en plats för planer, drömmar, visioner och strategier för en hållbar framtid.

Sponsrad av