VAR EN DEL AV DEN FÖRÄNDRING DU VILL SEEndast vanliga människor kan leda den samhällsomställning som är livsnödvändig. Politikerna har gång på gång visat att de är fullständigt oförmögna att fatta de beslut som är helt livsavgörande. Genomgripande politiska och ekonomiska förändringar är oundvikliga. Något annat vore en dödsdom. Samhällelig och social kollaps kommer bli ett faktum. Det är upp till oss om vi tänker vara passiva åskådare eller om vi väljer att göra allt vi kan för att stå upp för livet på jorden.
ÅTERSTÄLL VÅTMARKERS KRAV

Sverige behöver omedelbart sänka utsläppen av växthusgaser. Det första steget är att regeringen förbjuder den destruktiva torvbrytningen och ser till att dessa utdikade torvmarker istället återväts, så att de kan börja binda koldioxid igen och myllra av liv. Det är dags att riva alla avtal med utländska företag som bryter torv i Sverige. Det är dags att bedriva klimatpolitik på riktigt.  

  • Återställ Våtmarker kräver att regeringen med omedelbar verkan förbjuder den destruktiva torvbrytningen.
  • Marker där det bedrivits torvbrytning ska omgående återställas till livskraftiga våtmarker.

Torv är vårt lands bruna kol. Torv släpper ut mer koldioxid än kol, olja och gas när den bryts och eldas i värmeverk eller används i planteringsjord. Detta sker mitt i den största katastrofen i mänsklighetens historia.I formuläret fyller du i dina kontaktuppgifter och sen kan du kryssa i ett eller flera val.

Underbart att du hittat hit och allt tack i världen för ditt engagemang!