Red de Jaguar!

De Directie van Albert Heijn, Jumbo, Lidl en ALDI

Het leefgebied van de Jaguar staat in brand. Braziliaanse regenwouden en savannes worden in brand gestoken om het land te gebruiken voor vee en sojateelt.

Dat komt omdat de vraag naar vlees onverzadigbaar is. Multinationals zoals Cargill vervoeren miljoenen tonnen Braziliaans soja naar Nederland om kippen, varkens en koeien mee te voeren. De kipfilets en varkenslappen belanden vervolgens in de schappen van grote supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo, Lidl en ALDI.  

We kunnen de verwoesting stoppen. Albert Heijn, Jumbo, Lidl en ALDi hebben samen met andere supermarkten een brief gestuurd aan soja-gigant Cargill, “het slechtste bedrijf ter wereld” om hen te dwingen één van de laatste leefgebieden van de Jaguar - de Cerrado in Brazilië - te beschermen. Nu moeten Albert Heijn, Lidl, Jumbo en ALDI ook de daad bij het woord voegen.

Laat aan Albert Heijn, Jumbo, Lidl en ALDI weten dat ze geen zaken meer moeten doen met Cargill.

Het kan! Veertien jaar geleden eisten duizenden mensen dat Cargill moest stoppen met verkopen van soja van ontbost land in de Amazone - en het werkte! Het lukte ons toen de Amazone te beschermen - nu moeten we ook het leefgebied van de Jaguar in de Cerrado redden.

Supermarkten hebben de macht om de verwoesting van de Cerrado te stoppen. We kunnen de Braziliaanse bosbranden stoppen als grote supermarkten als Albert Heijn, Jumbo, ALDI en LIdl hun banden met Cargill verbreken.

Roep Albert Heijn, Jumbo, Lidl en ALDI op het leefgebied van de Jaguar te redden!

Gesponsord door

Aan: De Directie van Albert Heijn, Jumbo, Lidl en ALDI
Van: [Uw naam]

Een grote groep supermarkten heeft van Cargill en andere soja-handelaren geëist om alle soja geteeld op land dat na 2020 wordt ontbost uit te bannen. Als u uw banden met Cargill verbreekt, kunnen we één van de laatste leefgebieden van de Jaguar - de Cerrado in Brazilië - beschermen.

Cargill luistert naar u. Daarom kan u, samen met andere leiders in de levensmiddelenbranche, het verschil maken.

Ik roep u op ervoor te zorgen dat Cargill stopt met het verwoesten van de Cerrado.