Vain toimimalla yhdessä ratkaisemme ilmastokriisin!

Suomen päättäjät

Viime kuukausien aikana on tapahtunut jotain erityisen kaunista, tunnistamme varmasti kaikki sen: maailmanlaajuisen pandemian uhatessa, kun olisi ollut helppoa peläten kääntyä toinen toisiamme vastaan, olemme osoittaneet solidaarisuutta ja yhteisöllisyyttä. Valtava joukko suomalaisia on luopunut paljosta suojatakseen riskiryhmiä – ja se on asia, josta on syytä olla ylpeä.

Yhteenkuuluvuuden ja samaan hiileen puhaltamisen hetki on kuitenkin hauras: olemme jo nyt saaneet kuulla eri poliittisilta tahoilta ikävää vastakkainasettelua ja leikkauslistoilla uhkailua. Meillä on onneksi myös vaihtoehto.

Allekirjoita vetoomus ja vaadi kanssamme, että jokainen Suomen päättäjistä sitoutuu rakentamaan ilmastokestävää yhteiskuntaa ihmiset ja ympäristön hyvinvointi edellä. Näytetään, että meitä on valtava joukko ihmisiä, jotka haluamme, että seuraava ihmiskuntaa uhkaava kriisi ratkaistaan yhteen hiileen puhaltamalla.

Korona-ajan jälkeen tarvitaan aktiivista talouden uudelleenrakentamista sekä lisää tasa-arvoa ja hyvinvointia. Meidän mielestämme talouden on toimittava ilmaston ja ympäristön asettamien rajojen sisällä, ihmisiä varten.

Ilmastokestävän yhteiskunnan rakentaminen on verrattavissa hyvinvointivaltion rakentamiseen: tehtävä on valtava, mutta se kannattaa. Kuten hyvinvointivaltio, myöskään siirtymä ilmastokestävään yhteiskuntaan ei tule tapahtumaan itsestään tai sattumalta, vaan vaatii yhteistyötä paremman Suomen ja maailman puolesta.

Sponsored by

To: Suomen päättäjät
From: [Your Name]

Me tämän vetoomuksen allekirjoittaneet vaadimme päättäjiä sitoutumaan siihen, että siirtymä ilmastokestävään yhteiskuntaan tehdään ihmisten ja ympäristön hyvinvointi edellä – yhdessä.

Ilmastokriisi on ratkaistavissa vain, jos puhallamme yhteen hiileen.

​Reilu siirtymä tarkoittaa, että ilmastonmuutosta hillitään samalla, kun rakennetaan aiempaa parempaa arkea ja vahvistetaan hyvinvointivaltiota. Se tarkoittaa ratkaisuja, joissa päästöjä pienennetään niin, ettei taakka kaadu yksilöiden harteille. Se tarkoittaa uutta työtä ja kestävämpää elämää kaikille, ja edellyttää erilaisia ratkaisuja maaseudulla ja kaupungeissa.

Pääasia on, että tästä lähtien kaikki ilmastoratkaisut rakentavat kestävämpää huomista aivan jokaiselle asuinpaikasta tai tulotasosta riippumatta. Nyt on aika luopua uhkakuvista ja tehdä yhteistyötä.

Sitä me allekirjoittaneet teiltä vaadimme!