Landelijke demonstratie: “Samen tegen racisme en discriminatie”

Begin: Zaterdag, Maart 19, 202214:00

Op zaterdag 19 maart om 14:00 uur op de Dam in Amsterdam gaan we een vuist maken tegen institutioneel racisme en elke vorm van discriminatie. We zullen marcheren en onze stem laten horen tegen vluchtelingenhaat, moslim-discriminatie, anti zwart racisme, antisemitisme, trans- en homofobie, validisme, klassisme, toeslagen schandaal en etnisch profilering van de overheid en de politie.

We gaan samen de strijd aan voor joú – wie je ook bent. Wij zijn staan voor álle kleuren, alle etniciteiten en alle achtergronden, gevlucht of op een andere manier ontheemd geraakt, alle religieuze groepen, alle gender-identiteiten, elke geaardheid, abled or not, economisch sterk of niet. Jij wordt hier gezien, gehoord en mag hier je plek opeisen – in jouw belang en in dat van vele anderen. Samen maken we een vuist voor verbinding, solidariteit en gelijkwaardigheid. Meld jezelf nu aan en doe mee op zaterdag 19 maart!

De route:
14.00 uur starten we op De Dam. Dan gaan we via Rokin, en Muntplein, naar Rembrandtplein, dan gaan we langs het Stadhuis en Waterlooplein naar de Daniel Jonas Meijerplein (de Dokwerker) waar we eindigen met een korte manifestatie.

Let op: Omdat personen met een beperking ook van harte welkom zijn, vragen we om een mondkapje te dragen. Voor personen met een beperking zal er op de Dam voor het podium een ruimte geformeerd worden. Er zal een block zijn onder begeleiding en afbaking tijdens de stoet. Zodat mocht, je behoefte hebben, je veilig mee kunnen doen. Ook zal er een gebarentolk aanwezig zijn.

Dit is het programma:

DAM (14.00 - 14.40): moderator, Sorab Roustayar

  • Comité 21 Maart, Saida Derrazi  

  • Papaya Kuir, Alejandra Zabala

  • Afrikaanse Vluchtelingen collectief, Voorzitter Mohammed Ally + Hidaya Nampiima  

  • MUZIEK: Ritmo Entertainment Brassband, Drumband Kalentura (voorin)

Aankomst DJ Plein (15.40 - 16.35 uur): moderator, Kevin Groen

MUZIEK: Mohamed Ahaddaf

  • Comité 21 Maart, Mustafa Ayranci

  • FNV, Tuur Elzinga

  • KOZP/ We promise, Marisella de Cuba  

  • S.P.E.A.K/ Wonda Woman, Mehri Zamanbin


Gesponsord door