Fighting for Family in OC: Film Screening + Teach In

Start: Monday, December 02, 2019 6:30 PM

End: Monday, December 02, 2019 8:30 PM

Fighting_for_family_event_flyer

Join us on Monday, December 2 at 6:30pm at the VietRISE office in Garden Grove, Orange County for a film screening, Q&A with Rex, the protagonist, and Lan Nguyen, the film director, and community discussion activities of Fighting for Family film. Fighting For Family tells the story of a family separated by deportation and incarceration, and their fight for reunification.

U.S. incarceration, deportation, and family separation impacts millions of immigrant and refugee families and individuals across the country, including Vietnamese and Southeast Asian communities. In Fighting for Family, we will learn about how it has impacted Rex and Chuh, refugees from two indigenous tribes of Vietnam who have settled and lived in North Carolina for over two decades. In Little Saigon, OC, we come together in solidarity with Chuh & Rex, and invite you to discuss and learn more about how we can take collective action to be in solidarity with immigrants and refugees fighting against deportation - whether country-wide, locally, or in your own homes. Together, let’s #BringHumanRightsHome.


Event Details:

Date: Monday, December 2, 2019
Time: 6:30pm - 8:30pm; Doors Open at 6pm
Location: VietRISE Office in Garden Grove. Please RSVP for address and RSVP per person.

** Please arrive early before 6:30 to be here when the film begins. The film will begin promptly. **


Film screening will have Vietnamese subtitles. Due to lack of additional translation resources at this time, the discussion session will be facilitated in English. We hope and welcome all to participate regardless if comfortable.


Vào ngày 2 tháng 12 năm 2019 mời quý vị vào văn phòng của VietRISE tại thành phố Garden Grove, Quận Cam để xem buổi trình chiếu 1 bộ phim tài liệu có tựa đề là Fighting For Family. Tại đây quý vị sẽ được gặp gỡ và tiếp xúc với Rex, diễn viên trong phim và đạo diễn Lan Nguyen. Bộ phim này nói về hoàn cảnh của một gia đình bị chia cách nhau chỉ vì lệnh trục xuất của chính phủ Hoa Kỳ. Hiện tại họ vẫn đang hy vọng có ngày được đoàn tụ với gia đình.

Ngày: thứ hai, ngày 2 tháng 19, 2019
Giờ: 6:30pm-8:30pm, cửa mở tại 6:00pm.
Vị trí: RSVP cho vị trí

**Xin vui lòng đến sớm trước 6:30pm vì phim sẽ được trình chiếu đúng giờ.

Nội gung của bộ phim:

Gần hai thập niên trước, Chuh và Rex là những người tị nạn trong nhóm Montagnard đến từ Việt Nam. Họ yêu nhau và lập gia đình tại tiểu bang North Carolina. Đến một năm 2017, chuyện không may đã xảy ra cho gia đình họ. Chuh đã bị trục xuất về Việt Nam, để lại Rex và 4 người con ở lại Mỹ. Hiện tại Chuh đang cố gáng để thích nghi với cuộc sống mới ở Việt Nam, trong khi Rex làm việc vất vả tại Mỹ để nuôi con và duy trì cuộc hôn nhân của họ. Ngoài gia đình Chuh và Rex, cộng đồng của họ huy động để mong giúp Chuh được trở lại Mỹ để đoàn tụ với gia đình.

Tống giam, trục xuất, và chia ly gia đình tác động đến hàng triệu gia đình và cá nhân nhập cư và tị nạn trên cả nước, gồm cả cộng đồng người Việt Nam và Đông Nam Á. Trong phim Fighting For Family, chúng ta sẽ được thấy sự anh hưởng lốn về tâm lý và cuộc sống của gia đình Rex và Chuh, người tị nạn Montagnard mà đã định cư North Carolina hơn 20 năm rồi. Tại Little Saigon, Quận Cam, chúng ta hãy đến với nhau trong tình đoàn kết và ủng hộ Chuh và Rex. Chúng tôi xin mời quý vị tìm hiểu và đóng góp ý kiến thêm vè cách chúng ta có thể hành động tập thể để đoàn kết với người nhập cư và người tị nạn, cùng nhau chống lại lệnh trục xuất. Cho dù là toàn quốc, địa phương hay trong mỗi nhà. Chúng ta hãy cùng nhau mang nhân quyền đến cho mọi người.- More on Fighting For Family Film : Website | FightingForFamilyFilm@gmail.com | @fightforfamfilm
- More on VietRISE: www.vietrise.org | general@vietrise.org | @vietriseoc


#BringHumanRights Home #FightingforFamilyInOrangeCounty #NewWayForward

Sponsored by
Viet-rise-logo-final
Garden Grove, CA