Framtiden eller Flyget 2020

Start: 2020-08-10 09:00:00 UTC Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna (GMT+01:00)

Detta är en virtuell händelse

Jana Eriksson

Framtiden eller Flyget 10 augusti 2020 *Save the date*

I en tid då de flesta insett att vi står mitt i ett globalt nödläge för klimatet och ekosystemen väljer den svenska regeringen att bygga ut för ett ökat flygande. Framtiden efter coronapandemin är oviss. Ska vi hoppa på flyget igen, Klimatkris Airlines, eller börja anpassa ekonomin efter verkligheten och planetens gränser?

Nu när flygbranschen krisar och flygplatsbolaget Swedavia förlorat mycket pengar blir det fortsatt viktigt att markera mot den påbörjade expansionen av Arlanda och kräva att flygtrafiken inte tillåts återgå till samma höga nivåer som innan. Vi kan inte stå och titta på när regeringen fortsätter att gynna en verksamhet som skadar klimat och miljö, utan vi kommer att mobilisera brett för att visa att en fjärde landningsbana och en större utrikesterminal på Arlanda inte har någon plats på en hållbar planet.

Vi kräver att regeringen avbryter utbyggnaden av Arlanda och istället satsar på hållbara transporter, för att inte låta flygtrafiken återgå till år 2019s höga nivåer. Alla som bryr sig om planetens framtid är välkomna att hjälpa till. Avboka allt annat och kämpa mot utbyggnaden tillsammans med oss den 10 augusti 2020.

Vill du veta mer om den 10 augusti och hur du kan hjälpa oss att stoppa ett ökat flygande från Arlanda? Fyll i intresseformuläret här på Actionnetwork!

Sponsrad av