Phimosis hos voksne: grunde og behandlinger

Start: 2020-12-01 11:00:00 UTC Kuwait, Riyadh, Baghdad (GMT+03:00)

This is a virtual event

Phimosis: Hvad er det, og hvorfor har mænd det undertiden som voksne?


Nogle gange er huden, der dækker glanshovedet (forhuden) for stram og forhindrer det i at blive opdaget. Dette kaldes phimosis. Dette er et almindeligt fænomen, der ofte opdages i den tidlige barndom hos børnelæger, som det fremgår af en dansk undersøgelse, der estimerer den største procentdel af patienter under 18 år (95%). Imidlertid opdages dette problem undertiden i ungdomsårene eller voksenalderen. Normalt bemærker vi phimosis og det ubehag, det medfører under de første onani.
Det er vigtigt at se en læge. Behandlingerne er relativt enkle og undgår nogle komplikationer. Huden, der dækker penisens glans kaldes forhuden. Vi taler om phimosis, når forhuden er indsnævret (præputial åbning) og derfor forhindrer glans korrekt (eller let) at krympe. Normalt er tilbagetrækning meget enkel: bare frigør glans ved at skubbe forhuden.
Nogle tal på phimosis i Danmark er:
   •    Fuldstændig fjernelse af glans er kun mulig hos 4% af nyfødte
   •     Hos 50% af 3-årige
   •     Og 99% af de unge
   •     Jeg kan ikke trække mig tilbage: de forskellige phimosis og deres årsager
   •     Uanset om phimosis vises i barndommen eller i voksenalderen, vil årsagerne ikke være de samme.
   •     Phimosis i tidlig barndom
Det vedrører spædbarnet og den unge dreng. Faktisk er phimosis en normal forekomst for nyfødte, da deres forhud er lang og tæt. Åbningen, ofte smal, klæber derfor til glansen. Oftest er denne phimosis ikke generende og forsvinder af sig selv. Efterhånden som penis vokser, og med begyndelsen af de første "ufrivillige" erektioner i barndommen, bliver forhuden gradvist blødgjort. Phimosen forsvinder naturligt med væksten af glans. For de fleste unge drenge forsvinder phimosis derfor inden 5 år, undertiden lidt sent i barndommen og mere sjældent i puberteten.
Nogle gange er det en phimosis, der er installeret siden barndommen og aldrig er gået væk. Lejlighedsvis vises phimosis, selvom det var muligt at trække sig tilbage før (dette kaldes "erhvervet" phimosis). I dette specifikke tilfælde er det huden på forhuden, der er blevet tykkere. De mulige årsager er:
   •    Traume (såsom at tvinge revnen på gentagne gange)
   •     En hudsygdom: eksem, lav, psoriasis osv.
   •     Når den først er etableret i voksenalderen, forsvinder phimosis ikke alene.
Du kan bruge disse kontakter til at lære mere om mænds sundhed i forskellige aldre og blive informeret inden dit første besøg på lægens kontor.

Event by
Carmen Keller
Rotenburg an der Fulda, Germany