2024 MOTSTÅNDETS ÅR

Vi behöver inte acceptera att makthavarna saboterar våra liv.

2023 var ett helvetesår med lidande och död. Klimatkatastroferna avlöste varandra och aldrig har forskarrapporterna varit mer alarmerande. Temperaturerna stiger globalt och det är bara början på klimatkollapsen. När makthavarna fortsätter öka utsläppen behöver folket svara med motstånd. Vi är inte tvingade till att låta makthavarna ruinera och förinta våra liv och vår jord. Revolutionen har alltid börjat med den lilla människan. Nu är det vi som har det ansvaret på våra axlar. Gå med i motståndet idag och bli gnistan som tänder elden?


Anmäl dig via formuläret till:
Aktioner / Volontär / Ekonomiskt stöd


Planen 2024

Affischeringskampanj

Vi tar över det offentliga rummet! För det är vårt och det är där samtalen ska föras. Våra städer och samhällen ska översvämmas av affischer på de mest tänkbara och otänkbara platser.
Vi börjar med dessa tre affischer som kommenterar det politiska haveriet i vårt land.

Sedan kommer nya affischer varje månad!

Var med i det demokratiska samtalet - ut med tapetklister, roller och affischer! När du anmäler dig kommer du få affischer utskickade och brev med mer information.


48 timmars aktioner

Vi agerar på aktuella händelser i samhället för att belysa klimatkollapsen i realtid! Snabba, mobila aktionsteam som är på plats inom 48h för att reagera på stora klimathändelser, politiska uttalanden, strejker, repression och förtryck. En ny och spännande aktionsform som tar oss till en helt ny nivå!
Vi har redan smygstartat! Den 11 januari var vi ute och spärrade upp spärrarna i Stockholms tunnelbanor som en reaktion på chockhöjningarna av biljettpriserna mitt i en kris! Alla ska kunna åka tillsammans och gratis!

Anmäl dig till vår nya kampanj: ÅTERSTÄLL KOLLEKTIVTRAFIKEN.

Vi fortsätter spärra upp spärrarna under våren.


Virala aktioner

Vill du synas i direktsänd TV eller andra glamorösa sammanhang?! Anmäl dig genast i formuläret här!


April: Återställ Kollektivtrafiken

Vi kommer att maxa i Stockholm i april. Hela april. 2024 ska bli motståndets år. Det är nu tid att verkligen fundera på vad det innebär att vara “a decent human being” i en värld som fullständigt kastas in i klimatkollaps. Vad innebär det att vara människa i en tid som vår? Att vara mänsklig när du vet?


Kollektivtrafik ska fan vara gratis - i hela landet! Priset för kollektivtrafik har sedan år 2000 ökat dubbelt så mycket jämfört med ökningen för bensinpriset. Det är skandalöst mitt i en kris. Alla ska ha råd att åka kollektivt och tillsammans! Kom och var med i april och återställ kollektivtrafiken.

- Spärrar upp spärrar - vi gör T-banan gratis

- Sit-ins på bussar - vi ser till att göra busstrafiken gratis.

- Motorvägsdemonstrationer - vi demonstrerar med vår nya banderoll ÅTERSTÄLL KOLLEKTIVTRAFIKEN

Givetvis kommer ÅTERSTÄLL VÅTMARKER banderollen dyka upp varhelst vi gör aktioner i april. Återställ Våtmarker kommer alltid vara Återställ Våtmarker! Att återställa utdikade våtmarker är fortfarande det mest effektiva, det enklaste och billigaste sättet att massivt sänka koldioxidutsläppen i vårt land!

Vecka 1:

  • Spärra upp spärrar och sit-ins

  • Motorvägsdemonstrationer

Vecka 2:

  • Spärra upp spärrar och sit-ins

  • Motorvägsdemonstrationer

Vecka 3:

  • Spärra upp spärrar och sit-ins

  • Motorvägsdemonstrationer

Vecka 4:

  • Spärra upp spärrar och sit-ins

  • Motorvägsdemonstrationer

På lördagarna bjuder vi in till stora högljudda Slow Walks på Stockholms broar och sista lördagen i april stänger vi ner Centralbron!


Maj: Högriskaktion mot Neova

Tre aktionsdagar; 27, 28, 29 maj
Dags att ordna till en politisk kris med vårt grannland. I Finland fasar man ut torvbrytning men i Sverige står finska staten och företaget Neova för 70% av torvbrytningen. Det är skandal att våra uråldriga mossar dikas ut och torven bryts och exporteras. Torv är Sveriges bruna kol. Vi tar saken i egna händer och ser till att torvindustrin försvinner för gott!


Juli / Augusti: Torvaktioner


Polisen har fortfarande 50 spadar i beslag. Men vi köper nya och fortsätter plugga igen diken och kör en favorit i repris. Sommaren 2023 var vi ute på Neovas torvgruvor och återställde naturen. Nu gör vi det igen!

Vår jord består av 3 procent torvmarker. Dessa marker lagar mer än dubbelt så mycket kol som alla världens skogar gör tillsammans. Om vi förlorar dessa 3 procent ökar koldioxidhalten i atmosfären med 75 procent. Våra uråldriga mossar uppbär livet på jorden. Vi fortsätter att göra politikernas jobb och återställer naturen i enlighet med EU direktiven.

Till sommaren åker vi till Norrland! Boka in alla tre veckor!


vecka 30 - sätt spaden i torven och fyll igen diken

vecka 31 - sätt spaden i torven och fyll igen diken

vecka 32 - sätt spaden i torven och fyll igen diken


Vi behöver inte acceptera att makthavarna saboterar våra liv.

Låt 2024 bli motståndets år!

viva la Återställ Våtmarker