2024 MOTSTÅNDETS ÅR

Vi behöver inte acceptera att makthavarna saboterar våra liv.

2023 var ett helvetesår med lidande och död. Klimatkatastroferna avlöste varandra och aldrig har forskarrapporterna varit mer alarmerande. Temperaturerna stiger globalt och det är bara början på klimatkollapsen. När makthavarna fortsätter öka utsläppen behöver folket svara med motstånd. Vi är inte tvingade till att låta makthavarna ruinera och förinta våra liv och vår jord. Revolutionen har alltid börjat med den lilla människan. Nu är det vi som har det ansvaret på våra axlar. Gå med i motståndet idag och bli gnistan som tänder elden?


Anmäl dig via formuläret


Aktioner mot den vidriga torvindustrin


Juli / Augusti: Torvaktioner


I sommar fortsätter vi återställa naturen och sätta press på det statligt finskägda företaget Neova som står för 70% av torvbrytningen i Sverige.

Torv är fossilt! Torv är skadligare än både olja och kol. Vi vill inte ha några smutsiga torvgruvor i vårt land!

Under Kristi Himmelsfärd var vi i Grimsås som ligger ett par mil söder om Borås. Vi var ute på mossen som ligger alldeles intill det lilla samhället och täppte igen de diken som statligt finskägda Neova har grävt upp för att torrlägga mossen. De vill förvandla mossen till en torvgruva. Neova har grävt upp djupa sår och skövlat marken. Allt helt emot Grimsåsbornas vilja. Under sommarens torvaktioner fortsätter vi vårt arbete i Grimsås, tillsammans med Grimsåsborna. Vi kommer fortsätta plugga diken och göra om Grimsås mosse till ett naturreservat.

Om Neova kommer ut med sina maskiner för att ta upp de pluggar vi gjort i dikena kommer vi stoppa dem med våra kroppar.

I Grimsås kan vi vinna kampen mot Neova och hela torvbrytningen i Sverige.

Allt är på plats inför sommarens aktioner: boende, material, matlagningsteam, planering av aktionerna på mossen och träningarna.

Det är bara du som saknas.

Alla grävande händer behövs!Affischeringskampanj

Vi tar över det offentliga rummet! För det är vårt och det är där samtalen ska föras. Våra städer och samhällen ska översvämmas av affischer på de mest tänkbara och otänkbara platser.
Vi börjar med dessa tre affischer som kommenterar det politiska haveriet i vårt land.

Sedan kommer nya affischer varje månad!

Var med i det demokratiska samtalet - ut med tapetklister, roller och affischer! När du anmäler dig kommer du få affischer utskickade och brev med mer information.Vi behöver inte acceptera att makthavarna saboterar våra liv.

Låt 2024 bli motståndets år!

viva la Återställ Våtmarker