Inschrijfformulier voor De Europese Centrale Bank en jij

De Europese Centrale Bank en jij

Wat weet jij over de machtigste instelling van Europa?

Vrijdag 17 september, 15-17 uur op ZOOM


De Europese Centrale Bank is misschien wel het machtigste instituut van Europa. Ze creëert geld en laat de economie stromen zonder goedkeuring van nationale overheden. Juist daarom zou jij ook je mening moeten kunnen delen over haar beslissingen. Maar op welke manier kan dat eigenlijk?

Een unieke kans om je stem te laten horen! European Citizens Bank nodigt iedereen die kennis wil opdoen over de Europese Centrale Bank uit om op 17 september (15-17 uur) mee te praten over vier belangrijke thema’s:

  1. Wordt ons geld veiliger van een digitale euro? Het debat over Central Bank Digital Currencies

  2. Wat staat er op het spel in het EU begrotingsdebat? De rol van monetair en begrotingsbeleid

  3. Zou de centrale bank direct geld moeten geven aan burgers? Burgers, centrale banken en de economie

  4. Doet de Europese Centrale Bank genoeg voor het klimaat? Klimaatdoelen, duurzaamheid en het bedrijfsleven

Vier sprekers zullen de bovenstaande onderwerpen inleiden met een korte pitch. In de tweede helft van de workshop leren deelnemers in kleine groepen over een onderwerp naar keuze en gaan ze in gesprek met de sprekers.

AANMELDEN

Op is op! Er zijn 80 plekken te vergeven. Aanmelden voor het evenement kan tot 17 september door het onderstaande formulier in te vullen.

Vervolg burgerraad 2-3 oktober

Het evenement is ter voorbereiding op de online burgerraad op 2-3 oktober. Tijdens deze tweedelige workshop maken burgers en professionele begeleiders concrete voorstellen voor de ECB. Deze voorstellen worden gepresenteerd door twee leden van de burgerraad aan de leden van het Europese Parlement. Inschrijven kan tot 20 september. Meer informatie en inschrijving vind je hier.

Over European Citizens Bank

European Citizens Bank is actief in Italië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Nederland en is opgericht zodat Europese burgers kunnen begrijpen hoe de Europese Centrale Bank functioneert. European Citizens Bank is medegefinancierd door het Europe for Citizens programma van de Europese Unie en door de Open Societies Foundation. Het is een initiatief van Positive Money Europe en Particitiz.

Gesponsord door