Demana a H&M que faci les reformes de seguretat a les fàbriques!

Gairebé tres anys després que H&M firmés l' Acord per la Seguretat en Edificis i contra Incendis a Bangladesh, els treballadors i les treballadores de Bangladesh que cusen la roba d'H&M segueixen treballant en condicions perilloses. En molts casos continuen mancant les mesures de seguretat i salvament contra incendis més urgents, segons una nova anàlisi realitzada per quatre organitzacions que monitoregen el progrés en la implementació de l'acord.

Aquesta última anàlisi, de gener de 2016, dóna seguiment a un informe de 2015. Ambdós informes mostren que les fàbriques que H&M considera de "millor acompliment en totes les àrees" no han pogut cumplir amb els terminis establerts per a les reparacions. La major part de les renovacions encara no s'han finalitzat malgrat l'ampliació de terminis. Les renovacions pendents inclouen la instal·lació de portes resistents al foc, la retirada de portes correderes o que bloquegen les sortides d'emergència, i el tancament de caixes d'escala - la qual cosa significa que en moltes fàbriques els treballadors i les traballadores poden ser incapaces de sortir amb seguretat d'una fàbrica en cas d'emergència.

Tot i els esforços per millorar la seguretat de les fàbriques des del desastre de Rana Plaza el 2013, incendis i explosions encara plaguen la indústria. L'última d'aquestes emergències va ser un incendi el febrer de 2016 a la fàbrica Matrix Sweaters proveïdora d'H&M. Tot i que hi va haver algunes persones ferides, l'incendi es va produir més o menys una hora abans que els treballadors i les treballadores comencessin els seus torns, cosa que va salvar moltes vides. No sempre hi ha hagut tanta sort en emergències de fàbriques proveïdores d'H&M. El 2010, 21 persones van morir en un incendi a la fàbrica proveïdora d'H&M Garib & Garib, que no tenia sortides d'emergència adequades.

Pot ser que mai siguem capaces d'eliminar totalment els incendis a les fàbriques, però podem assegurar que quan es produeix una catàstrofe els treballadors i les treballadores puguin salvar-se. Això depèn de les reparacions essencials que s'haurien de fer.

Pren mesures: Uneix-te a la nostra acció per demanar a H&M que asseguri de manera urgent les reparacions requerides per a
la seguretat a les seves fàbriques proveïdores a Bangladesh perquè no hi hagi més Matrix Sweaters, Garib & Garibs o Tazreens.